Calle Flygare Blogg

Ta dig närmare din skådespelardröm

Här i bloggen kan du lära dig mer om vad som händer på Calle Flygare Teaterskola. Häng med bakom scen!

Tema: Intima scener och maktstrukturer inom teater och film

Varje termin håller Calle Flygare Teaterskola en temadag under vilken de studerande får fördjupa sig inom ett särskilt ämne relevant för deras framtida karriär. Vårens temadag behandlade därför ett för scenkonsten aktuellt ämne: intima scener och maktstrukturer inom teater och film.

För bara några veckor sedan kom Fackförbundet Scen & Films Riktlinjer för Intimscener – för film och dramaproduktion ut, vilka utgjorde kärnan för dagens diskussioner: varför har dessa riktlinjer tagits fram, och hur ska de användas i praktiken? Och hur blir vi som yrkesverksamma skådespelade påverkade av maktstrukturer och osäkra anställningar inom scen och film?

Med oss hade vi Simon Norrthon, ordförande för Fackförbundet Scen & Film, och Malin B Eriksson, intimitetskoordinator för scen, TV och film. Tillsammans med Ulf Rönnell, huvudlärare i rörelse på skolan, var med under dagen och föreläste på temat utifrån deras yrkesroller. I panelen satt även huvudlärare i scenframställning Inga Onn och Jonas Ek, huvudlärare i röst och tal, liksom konstnärlig ledare Peter Eriksson.

Det blev en intressant och lärorik dag som satte igång viktiga diskussioner. Temadagen är över men processen fortsätter och frågan om ens rättigheter på och bakom scenen är något vi tar med oss även framåt

Har du frågor?

Om du har frågor kring våra kurser eller bara vill följa oss på socialmedia, vi finns här för dig!

Calle Flygare Blogg

Bakom scen på en av landets främsta teaterutbildningar

Tema: Samtal med tidigare studerande

Vad händer med våra studerande efter utbildningen? Vart tar de vägen och hur tar de sig vidare? Och vad tänker de om sin utbildning på Calle Flygare? Till höstens temadag bjöd vi in tre tidigare studerande för ett inspirerande samtal om hur livet efter Calle Flygare kan se ut.

Intervju: Sanna Ansaldo

Det har sedan barnsben varit en dröm att bli skådespelare och så här i efterhand ser jag tydligt att det var en dröm jag inte riktigt vågat realisera eller ens erkänna för mig själv att jag alltid haft. Så jag intalade mig att det var på skoj som jag sökte men när jag väl kom in blev jag alldeles till mig av lycka.